10η συνάντηση χορευτικών τμημάτων στο θέατρο “Δόρα Στράτου”

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011  ο Όμιλος συμμετείχε στη 10η συνάντηση χορευτικών τμημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε  στο ιστορικό θέατρο “Δόρα Στράτου”, στο Λόφο Φιλοπάππου στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και άλλα πέντε  αντιπροσωπεύτηκα συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας (Φωκίδα, Πήλιο, Πέλλα, Λιβαδειά, Μεσσάτιδα),   ο Όμιλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο μια σειρά από χορούς και τραγούδια της Αιτωλοακαρνανίας που ενθουσίασαν το κοινό, μέρος το οποίου αποτελούσαν και συμπατριώτες μας Αιτωλοακαρνάνες.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσία του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στις παραπάνω εκδηλώσεις και ειδικά στις χορεύτριες και χορευτές των τμημάτων, το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσελίκα, και τη συνεργάτιδά του  Ασπασία  Κρικώνη, καθώς και στην Εφορεία του τμήματος που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη φροντίζει για τις άψογες εμφανίσεις  του Ομίλου.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ