Συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λέρου

28/08/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαογραφικός Όμιλος


 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η δραστηριοποίηση αυτή του Ομίλου έχει να κάνει με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε διάφορες  περιοχές της χώρας μας ή και του εξωτερικού, με σκοπό τη διάδοση και προβολή του πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας, τη δημιουργία συνεργασιών κλπ.

 

Φέτος ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ, το διήμερο 26 και 28 Αυγούστου 2011, έλαβε μέρος, με αντιπροσωπευτικό του τμήμα,  στο  πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2011» του Δήμου Λέρου Δωδεκάνησου, αφήνοντας κυριολεκτικά τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο για  τις χορευτικές του ικανότητες, αλλά και για τη συνολική του παρουσία στην εν λόγω ακριτική περιοχή.

Οι χοροί τους οποίους με μεγάλο μεράκι και μαεστρία  χόρεψαν οι χορευτές και οι χορεύτριες του Ομίλου είχαν σημείο αναφοράς τη Ρούμελη και το  Μοριά, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ της Λέρου ήταν και τοπικός  πολιτιστικός Σύλλογος “Aρτεμις”, καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσία του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στις παραπάνω εκδηλώσεις και ειδικά στις χορεύτριες και χορευτές των τμημάτων, το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσελίκα, και τη συνεργάτιδά του  Ασπασία  Κρικώνη, καθώς και στην Εφορεία του τμήματος που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη φροντίζει για τις άψογες εμφανίσεις  του Ομίλου.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ