Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στη μαγευτική θέση “ΝΤΟΥΓΡΙ” της λίμνης Τριχωνίδας, επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Θέρμου, 15 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο, από το 1977, διαθέτει παραλίμνια έκταση 40 στρεμμάτων, ΔΩΡΕΑ του βιομήχανου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΑ.
Στο χώρο αυτό, το έτος 1979, με δαπάνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, άρχισαν να γίνονται ναυταθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις, για την καλλιέργεια του ναυταθλητισμού, των αθλοπαιδιών και την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και οι μελέτες εκπονήθηκαν από μεγάλα και σοβαρά Τεχνικά Γραφεία της Πρωτεύουσας,- Αλέξανδρου Λοϊζου και Γεωργίου Ζέρβα – τα οποία με μια πρωτοποριακή χωροταξική διάταξη αξιοποιούσαν και αναδείκνυαν το χώρο της περιοχής.

Δυστυχώς τα έργα αυτά, από μικρότητες και αντιπαλότητες, έμειναν ημιτελή επί πολλά χρόνια, αν και δαπανήθηκαν πολλές χιλιάδες σημερινά ΕΥΡΩ.

Ήδη, χάρη στο διακρατικό πρόγραμμα INTERREG II και τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία “ΕΤΑΝΑΛΤ” Α.Ε που είχαν δημιουργήσει οι παραλίμνιοι Δήμοι και Κοινότητες, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεστιέων Βασίλη Φουντούλη, η οποία εν συνεχεία διευρύνθηκε και μετονομάσθηκε “ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ” Α.Ε. και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας –με την επίβλεψη και την ιδιαίτερη φροντίδα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Στάθη Τσούκαλου
της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
– περατώθηκαν τα αθλητικά έργα εδάφους (Γήπεδα
για Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Βόλλεϋ – Τέννις) και το Τουριστικό Περίπτερο που θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο υποδοχής και εστίασης Αθλητών και Επισκεπτών, αλλά
και ως Συνεδριακό Κέντρο.

Τα έργα παραδόθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στην ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, η οποία, σύμφωνα και με την επιθυμία του Δωρητή, έχει επωμισθεί το βάρος για την καλύτερη αξιοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ