6ήμερη εκδρομή στην Κρακοβία–Βαρσοβία 7-12 Μαΐου

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου οργανώνει 6ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Κρακοβία–Βαρσοβία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
07 Μαΐου Τρίτη: Αθήνα – Βαρσοβία – Κρακοβία
Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πλατεία Μαβίλη , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Άφιξη και ύστερα από τις απαραίτητες διατυπώσεις πτήση για την Βαρσοβία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας , επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Κρακοβία. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

08 Μαίου Τετάρτη: Κρακοβία (Αλατωρυχείο Βιελίτσκα)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για μια επίσκεψη στο αλατωρυχείο Βιέλιτσκα που συναγωνίζεται τη μαγεία των Αιγυπτιακών πυραμίδων . Οδηγούμενοι στα προάστια της Κρακοβίας, θα φθάσουμε στο Ορυχείο , το οποίο ήταν σε λειτουργία για 900 χρόνια. Σήμερα βέβαια έχει μετατραπεί σε μουσείο και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν για 2 χιλιόμετρα το παλιότερο τμήμα του ορυχείου. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από 65 μέτρα βάθος για να τελειώσει στα 135 μέτρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο μουσείο αλατωρυχείου στον κόσμο , να δούμε το μοναδικό παλιό εξοπλισμό των ανθρώπων που δούλευαν εκεί μέσα από τις πολλές συλλογές. Επιστροφή και συνεχίζουμε με την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα δούμε την κύρια πλατεία , τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας, θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο , θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν . Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ, που φιλοξενεί τον καθεδρικό ναό , το ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει της πόλης. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στη μεγαλοπρεπή Κρακοβία που για πολλούς αιώνες υπήρξε η πρωτεύουσα της Πολωνίας. Απολαύστε ήρεμα αυτή τη γοητευτική πόλη ,πάρτε τον καφέ σας σε κάποιο από τα καφενεδάκια της παλιάς πόλης ή ψωνίστε στα νεοεμφανισθέντα φινετσάτα καταστήματα. Διανυκτέρευση.

09 Μαίου Πέμπτη: Κρακοβία – Άουσβιτς
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για μια επίσκεψη στο συγκλονιστικό μνημείο του Άουσβιτς . Κάποτε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί και σήμερα μουσείο ,ανήκει από το 1979 στην λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μια εμπειρία συγκλονιστική , στο μεγαλύτερο εργοστάσιο θανάτου , όπου πάνω από 2.000.000 άνθρωποι θανατώθηκαν. Επιστροφή στην Κρακοβία και χρόνος ελεύθερος για περιηγήσεις στην πόλη. . Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική (προαιρετικό). Διανυκτέρευση.

10 Μαίου Παρασκευή: Κρακοβία – Τσεστόχωβα – Βαρσοβία
Πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία . Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην μικρή πόλη Τσεστόχωβα. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα χτισμένο το 1932, γνωστό για την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας και κέντρο προσκυνήματος των καθολικών. Το απόγευμα άφιξη στην Βαρσοβία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή περιήγηση στη λεωφόρο Γιεροσολίμσκε και στην κεντρική πλατεία. Διανυκτέρευση

11 Μαίου Σάββατο: Βαρσοβία
Πρωινό το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Η Βαρσοβία που είναι σαν το μυθικό πουλί Φοίνικας. Αναδύθηκε από τις στάχτες του πολέμου και φτιάχτηκε από την αρχή για να αποτελέσει ξανά την πρωτεύουσα της χώρας. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, που χρίστηκε ακριβώς όπως ήταν πριν από τον πόλεμο, με τη Γοργόνα στο κέντρο της πλατείας της (το σύμβολο της πόλης) και συνεχίζουμε με την Πύλη του Κάστρου, θα δούμε το Βασιλικό Κάστρο, θα περάσουμε από το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο άγαλμα του Φρέντερικ Σοπέν, που στολίζει του κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στην πόλη ή να επισκεφθούμε κάποιο από τα μουσεία της πόλη (Ιστορικό Μουσείο, Μουσείο Λογοτεχνίας) ή ακόμη για να κάνουμε τις αγορές μας. Η εμπορική σκηνή της Βαρσοβίας άλλαξε πάρα πολύ την περασμένη δεκαετία και σήμερα είναι ζωντανή, πολύχρωμη και ποικίλη. Χαθείτε στους υπαίθριους πάγκους στα μεγάλα πολυκαταστήματα (Κεχριμπάρι , αντίκες , πολωνική σύγχρονη ζωγραφική και γλυπτική μπορούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας). Διανυκτέρευση.

12 Μαίου Κυριακή: Βαρσοβία – Αθήνα – Αγρίνιο
Πρωινό στο ξενοδοχείο , συγκέντρωση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφή μας στην Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο Αγρίνιο.

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :680,00 Ευρώ
Διαφορά μονόκλινου : 165,00

Περιλαμβάνονται
* Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Αθήνα-Βαρσοβία- Αθήνα στις παρακάτω πτήσεις
07 Μαΐου Aegean Airlines A3860 13.15-14.50
12 Μαΐου Lot (Polish Airlines) LO603 11.05-14.50
* Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (3 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία και 2 στην Βαρσοβία)
* Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία μας
* Μεταφορά από Αγρίνιο στο Αεροδρόμιο και αντίστροφα
* Μεταφορές και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
* Επίσημες ξεναγήσεις στην Κρακοβία, Βιελίτσκα, Άουσβιτς, Γιάσνα Γκόρα, Βαρσοβία
* Είσοδος στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, στο Άουσβιτς και την Γιάσνα Γκόρα
* Συνοδός του γραφείου
* Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
* ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
* Φόρο αεροδρομίων (100,00 Ευρώ)
* Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
* Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ