Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παναγιώτης Γώγος στο Αγρίνιο

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου και η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνουν Συναυλία με τον διεθνούς φήμης πιανίστα κ. Παναγιώτη Γώγο με έργα Σούμαν –Μπραμς –Μπετόβεν και Λίστ, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Είσοδος ελεύθερη

Ο Παναγιώτης Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα, στη Φιλαρμονική Εταιρεία της οποίας ξεκίνησε τα μαθήματά του στο πιάνο σε ηλικία έξι χρόνων, για να ολοκληρώσει το 1998 με άριστα, ως σολίστ, τις σπουδές πιάνου και να αποκτήσει λίγο αργότερα, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας.Για τρία χρόνια συνεργάσθηκε στην Αθήνα με τον καθηγητή του Ωδείου Τσαϊκόφσκι, Βαλερί Σαγκαϊντάτσνι, και το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στην Αθήνα, για να συνεχίσει τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία, απ΄ όπου και αποφοίτησε το 2004.Το 2005 ο Παναγιώτης Γώγος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών ως “εξαίρετος νέος καλλιτέχνης” με το Βραβείο Μυκονίου. Από το 2006 μέχρι το 2009 φοίτησε στη γνωστή “Σιτέ Ιντερνατιονάλ ντεζ Αρτ” στο Παρίσι, η οποία και τον επέλεξε ως σολίστ, για να την εκπροσωπήσει το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.Τα τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης Γώγος έλαβε μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενος με γνωστές ορχήστρες και μεγάλους αρχιμουσικούς.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ