ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ


Ο μοντέρνος χορός είναι ένας ιδιαίτερος και δυναμικός χορός με τον οποίο η κίνηση αποκτά αρμονία και το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά αποκτώντας σωστή στάση, μυϊκό έλεγχο, δύναμη και ελαστικότητα.

Η Σχολή Μοντέρνου Χορού εφαρμόζει τα πιο άρτια και σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, καλλιεργώντας την εκφραστικότητα, τον αυτοέλεγχο και την αυτογνωσία. Τα μαθήματα χορού είναι κατάλληλα δομημένα για κάθε ηλικία , δίνοντας σημασία στην τεχνική ,την πειθαρχία και την ατομική και συλλογική προσπάθεια. Η χορευτική παιδεία απαιτεί σύστημα και πρόγραμμα, ασφαλείς μεθόδους και σύγχρονες αντιλήψεις. Για να πετύχουμε όλα αυτά χρησιμοποιούμε το αγγλικό σύστημα Μοντέρνου Χορού ISTD, τα βασικά στοιχεία του μπαλέτου και το σύστημα Carl Orff για την εκμάθηση μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικού χορού-αυτοσχεδιασμού.

Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε μια παράσταση στο τέλος της διδακτικής χρονιάς ενώ μια φορά τον χρόνο διοργανώνουμε open class και καλούμε τους γονείς των παιδιών να παρακολουθήσουν το μάθημα και να τους παρουσιάσουμε την δουλειά των μικρών μας χορευτριών. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς μπορούν να διακρίνουν την διαβάθμιση των επιπέδων εκμάθησης χορού και να εκτιμήσουν τον χορό ως μορφή τέχνης. Κυρίως όμως τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν τον θαυμασμό των δικών τους ανθρώπων , ξεπερνώντας την ανασφάλεια και τις φοβίες που μπορεί να νιώθουν, συνηθίζοντας έτσι να χορεύουν με άνεση, θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Λειτουργούν τμήματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενήλικες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00-18:00

Τμήμα 2

2ος όροφος

17:00-18:00

Τμήμα 2

2ος όροφος

17:00-18:00

Τμήμα 1

3ος όροφος

18:00-19:00

Τμήμα 1

3ος όροφος

18:00-19:00

Τμήμα 3

2ος όροφος

18:00-19:00

Τμήμα 3

3ος όροφος

19:00-20:00

Ενήλικες

3ος όροφος

19:00-20:00

Τμήμα 4

2ος όροφος

20:00-21:00

Τμήμα 4

2ος όροφος

21:00-22:00

Ενήλικες

2ος όροφος

 

 

ΤΣΕΤΣΕΛΗ ΜΑΡΘΑ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Αθήνας με ειδικότητα στην Ρυθμική Γυμναστική και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates  (από «The Pilates Coach”) καθώς και Προπόνησης Δόνησης. Επίσης είναι κάτοχος του Intermediate, Advanced 1 και DDI στο Modern Theatre Dance ISTD.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους εισηγητές σε διάφορα αντικείμενα και το 2004 συμμετείχε εθελοντικά στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ως ερμηνεύτρια-χορεύτρια.

Έχει εργαστεί σε σχολή Χορού, στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, σε daily camp, ενώ μέχρι και σήμερα εργάζεται ως personal trainer. Από το 2008 εργάζεται στην Γ.Ε.Α. έχοντας αναλάβει τα τμήματα Αερόμπικ, Pilates και την Σχολή Μοντέρνου Χορού.

http://youtu.be/ExR9iMW48OY

 


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ