“ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ”

Στις 2 και 3 Ιουλίου 2011, το Τμήμα Εκδρομών και Περιηγήσεων της Γ.Ε.Α., στα πλαίσια του προγράμματος δράσης του, πραγματοποίησε εκδρομή στην Επίδαυρο με σκοπό την παρακολούθηση της αρχαίας κωμωδίας “Ειρήνη” του Αριστοφάνη. Με αυτή την αφορμή 46 μέλη και φίλοι της Γ.Ε.Α. είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μιά κατά γενική ομολογία, καλή παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη με τον ίδιο τον Πέτρο Φιλιππίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου.

Η ομάδα των εκδρομέων απόλαυσε και το μπάνιο στο Τολό, όπου και έγινε η διανυκτέρευση. Το πρωί της Κυριακής οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το Ναύπλιο και το Παλαμήδι. Η επιστροφή έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής μετά από μπάνιο στην Νέα Επίδαυρο και στάση στα Ίσθμια, με την ευχή τέτοιες δραστηριότητες να επαναλαμβάνονται συχνότερα.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ