«Πως διαβάζουμε μια βυζαντινή εικόνα»

Ομιλία Θανάση Παλιούρα

Αγρίνιο  5 Μαϊου  2011

Το τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων της περιόδου   Μαΐου-Ιουνίου 2011 διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα ομιλία με το συμπολίτη μας, καταξιωμένο συγγραφέα και πανεπιστημιακό δάσκαλο, Θανάση Παλιούρα.
Ο κ. Παλιούρας, ως ειδικός βυζαντινολόγος και με πολύχρονη έρευνα και ενασχόληση με τα θέματα του Βυζαντίου,  θα αναπτύξει το θέμα «Πως διαβάζουμε μια βυζαντινή εικόνα», ενώ ταυτόχρονα θα προβάλει και σχετικές φωτεινές διαφάνειες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12  Μαΐου 2011, ώρα 8:30 μ.μ. στον 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ