Το 1994 η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου έγινε αποδέκτης της μεγάλης Δωρεάς της Εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και των μελών της Οικογένειας Παπαστράτου-του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ.

Το ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου είναι ένα μεγαλοπρεπές τετραώροφο κτήριο, με προδιαγραφές ευρωπαϊκών απαιτήσεων, στο κέντρο της πόλης – απέναντι από το Δημαρχείο – και είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το Αγρίνιο και τη γύρω περιοχή.

Έχει συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ., αρθρωτή θεμελίωση με αγκύρωση των γειτονικών πολυκατοικιών, ανεξάρτητους τεχνικούς χώρους και τον πλέον σύγχρονο φωτισμό και κλιματισμό.

Στον 3ο Όροφο υπάρχει το Εντευκτήριο και η Λέσχη με πολυτελή εξοπλισμό
και ειδικό φωτισμό. Επίσης στον όροφο αυτό υπάρχουν και τα Γραφεία
του Συλλόγου (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ. και Γραφεία Προέδρου,
Γραμματείας και Εφορειών) πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα έπιπλα και
ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.


Ο Όροφος αυτός αποτελείται από μια τεράστια Αίθουσα Χορού , 420 τ.μ., με
ειδικό σανιδένιο δάπεδο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλασσικό μπαλέτο, παραδοσιακούς χορούς και
ελεύθερη γυμναστική. Διαιρείται και σε
δύο ανεξάρτητες αίθουσες, με ξεχωριστές εισόδους και με μονωτική συρόμενη πόρτα. Επίσης υπάρχουν αποδυτήρια και Γραφεία Γραμματείας.
Στον 1ο Όροφο είναι ο Εξώστης της Αίθουσας, η καμπίνα Τεχνικού, ο οποίος
με σύγχρονες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις ρυθμίζει τον ήχο, το φως και τις προβολές,
η ειδική καμπίνα του Μεταφραστικού Κέντρου και το μεγάλο Φουαγιέ 120 τ.μ., που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος εκθέσεων. Επίσης στον όροφο αυτόν υπάρχουν και καμαρίνια.

Στο Ισόγειο – όπου και η μεγαλοπρεπής

κυρία είσοδος με πολύ ευρύχωρο Φουαγιέ
και μικρό Μπαρ – υπάρχει η πολυτελής Αίθουσα Εκδηλώσεων, 300 θέσεων, με ευρύχωρη σκηνή 100 τ.μ. και πάρα πολύ καλό πιάνο.
Ο χώρος δύναται να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές ,συναυλίες,ρεσιτάλ, εμφανίσεις χορωδιών κλπ, δεδομένου ότι έχει άριστη ακουστική και ρυθμιζόμενο φωτισμό.

Το Υπόγειο έχει ειδικώς διαρρυθμιστεί για Λαογραφικό Μουσείο και Λαογραφική Βιβλιοθήκη. Οι 48 προθήκες του με τους θολωτούς διαδρόμους, τον κρυφό φωτισμό και το μεγάλο χώρο υποδοχής μπορούν να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν και παντός είδους εκθέσεις (ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίων, ενδυμασιών κλπ.)

Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ