ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ “ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΓΡΙΦΩΝ 2021”

Άρθρο 1. – Τί είναι το κυνήγι των γρίφων.

Ένα παιγνίδι για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά και μια ευκαιρία να ξανανιώσουμε ξεχασμένα συναισθήματα και μια αθωότητα που μας έχει λείψει. Μια ευκαιρία να μάθουμε για την ιστορία της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής! Το παιγνίδι στηρίζεται στη βοήθεια που παρέχει η Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», τα μέλη της οποίας διέθεσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν πολύ κόπο για να επιλεγούν τα σημεία της πόλης που ενδιαφέρουν το παιχνίδι και να στηθούν οι γρίφοι εντοπισμού τους.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην πόλη μας, αναδεικνύει ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο. Ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας, τύχης και πολλών άλλων… Η μυστικότητα, η απόκρυψη, η  ίντριγκα, η εξάσκηση σώματος και πνεύματος, η κατασκοπία είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός Κυνηγιού Γρίφων.

Ο κανονισμός και οι όροι διεξαγωγής του παιχνιδιού θα βρίσκονται αναρτημένοι στον επίσημο ιστότοπο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, από την ημέρα εξαγγελίας διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Άρθρο 2 .- Όροι συμμετοχής

– Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας πάνω από 13 ετών.

– Συγκροτήστε την δική σας ομάδα (από 3 έως 8 άτομα). Δώστε ένα όνομα και ένα χρώμα στην ομάδα σας και προσδιορίστε τον/την αρχηγό της, που θα αναλάβει όλες τις επικοινωνίες με την οργανωτική επιτροπή. Ο/Η αρχηγός θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή πρόσφατο rapid test, έτσι ώστε συνοδευόμενος από όποιο άλλο μέλος της ομάδας πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, να μπορεί να μπει μέσα στο Παπαστράτειο Μέγαρο την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού και στην πρωινή συνάντηση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και για την εκτέλεση των Δραστηριοτήτων, που προβλέπονται, αλλά και στην απογευματινή συνάντηση, στην οποία θα γίνει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

– Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.

– Οι ομάδες που θα καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.

– Η Οργανωτική Επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.

– Απαραίτητα σύνεργα: άνετα ρούχα, μολύβι και χαρτί,  φωτογραφικές μηχανές, κράνος για τους μηχανόβιους,  ταμπλέτες ή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις έρευνές σας και οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Άρθρο 3. – Τρόπος συμμετοχής

-Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής που θα πάρετε από την Γραμματεία της Γ.Ε.Α. στο Παπαστράτειο Μέγαρο, μέχρι την Παρασκευή 3/12 στις 20.00.

-Η ομάδα μπορεί να ορίσει ένα «στρατηγείο» όπου και θα συνεδριάζει, κρατώντας συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της που θα μετακινούνται, αναζητώντας  τις λύσεις των γρίφων, τις οποίες λύσεις θα αποστέλλει ηλεκτρονικά ο αρχηγός της ομάδας στην Οργανωτική Επιτροπή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία θα λαμβάνει τους γρίφους.

Άρθρο 4. – Πως θα διεξαχθεί το κυνήγι

– Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα έναρξης 11.00 το πρωί, στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Εκεί θα δοθούν στις ομάδες οδηγίες για το παιχνίδι και θα λυθούν τυχόν απορίες.

– Σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι άλλοτε οι σπαζοκεφαλιές, οι γρίφοι σε μορφή rebus, σταυρόλεξου, ερωτήσεων, φωτογραφίας, ιστοσελίδας και άλλοτε οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα.

– Γρίφος σημαίνει μια σειρά από οδηγίες ή βοηθήματα ή κείμενα μέσω των οποίων η ομάδα προσπαθεί να βρει απαντήσεις, να εντοπίσει και να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης (δρόμους, πλατείες, κτήρια, μνημεία και άλλα) που είναι τα ζητούμενα των γρίφων.

– Οι γρίφοι θα είναι 12, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον αρχηγό της κάθε ομάδας και η λύση του κάθε γρίφου θα αποδεικνύεται από τον αρχηγό της κάθε ομάδας με την αποστολή της  σχετικής φωτογραφίας στην Οργανωτική Επιτροπή. Στην φωτογραφία αυτή πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα το ζητούμενο στοιχείο και ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι της ομάδας. Με την ηλεκτρονική αποστολή της φωτογραφίας  και μόνο τότε, θα δίνεται στην ομάδα η βαθμολογία, η οποία θα παραμείνει μυστική μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ανακοινώνεται στην ομάδα η ορθότητα ή όχι της  λύσης του κάθε γρίφου.

– Αμέσως μετά θα αποστέλλεται ο επόμενος γρίφος στον αρχηγό της ομάδας.

– Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να ανταπεξέλθουν και στις 4 δραστηριότητες που έχουν οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου οι παίκτες να διαγωνιστούν σε κάτι διαφορετικό από τους γρίφους.

– Κάθε δραστηριότητα, γρίφος, κουίζ κι οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τους παίκτες των ομάδων βαθμολογείται. Σκοπός λοιπόν των ομάδων είναι να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν.

– Τρόπος βαθμολογίας:

1) Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά, θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς.

2) Κάθε λανθασμένη λύση γρίφου, θα βαθμολογείται με 0 βαθμούς.

3) Σε περίπτωση, που ομάδα δηλώσει αδυναμία απάντησης σε κάποιο γρίφο, θα βαθμολογείται επίσης με 0 βαθμούς.

Οι λύσεις των γρίφων θα υπάρχουν κατατεθειμένες στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ομοίως κάθε εμφανώς επιτυχημένη εκτέλεση δραστηριότητας θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς.


– Το παιχνίδι θα τελειώσει στις 17.00. Οι ομάδες μπορούν από τις 17.00 έως τις 17.15 να παραδώσουν ότι τους ζητηθεί από τις δοκιμασίες ή να αποδείξουν τις λύσεις των γρίφων. Εννοείται ότι κερδίζει η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει η ομάδα που παραδίδει πρώτη.

– Το Κυνήγι των Γρίφων μπορεί να αναβληθεί ΜΟΝΟ αν επικρατούν  ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού .

Άρθρο 5. – Βραβεία

Θα υπάρξουν βραβεία για τις πρώτες ομάδες, τα οποία θα απονεμηθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.00.

Κοινό κέρδος για όλες τις ομάδες η χαρά του παιχνιδιού, η εμπειρία και οι γνώσεις που θα αποκομίσετε.

Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες:

– Κρατείστε ότι δίνεται, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί .

–  Κάθε λέξη και κάθε στοιχείο ή εικόνα στους γρίφους έχει προφανώς σημασία. Επομένως προσοχή στις λεπτομέρειες.

Tags: ,

Comments are closed.