Κωνσταντίνος Στραβοδήμος: “Πρόληψη και πρώιμη διάγνωση σε παθήσεις του ουροποιητικού: Μύθοι και αλήθειες”

 

Ο  Κωvσταvτίvoς Γεωργίου Στραβoδήμoς, Xειρoυργός – Ουρoλόγoς, Καθηγητής Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τιμά με την παρουσία του το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η ομιλία του καθηγητή, που γίνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, έχει τον τίτλο , και θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 20.00.

Απευθύνεται σε ιατρούς, αλλά και κάθε ακροατή, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα υγείας και πρόληψης.

Ο  Κωvσταvτίvoς Στραβoδήμoς γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο. Εισήχθη πρώτος στην Iατρική Σχoλή Αθηvώv. Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία και μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδοουρολογία και στη Λαπαροσκοπική/Ρομποτική Χειρουργική. Είναι Καθηγητής Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.  Για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (πάνω από 700 ομιλίες, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων) έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Είναι από τους πρωτοπόρους στη λαπαροσκοπική χειρουργική ουρολογία και τα τελευταία 10 χρόνια από τους σημαντικότερους ρομποτικούς χειρουργούς-ουρολόγους.

Εργάζεται στην Αθήνα και, πέρα από το κλινικό του έργο, συνεχίζει να αφιερώνει πολύ χρόνο στην εκπαίδευση φοιτητών και νέων ουρολόγων.

 


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ