ΠΑΝΟΣ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑΣ: “ΔΡΟΜΟΙ… ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑ”

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου, μεγάλη μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Πάνου Μαμασούλα.

Η αφορμή είναι η συμπλήρωση της πέμπτης περιόδου λειτουργίας της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και για να γιορτάσει το γεγονός αυτό θα γίνει η παρουσίαση της μουσικής διαδρομής του Αγρινιώτη μουσικού Πάνου Μαμασούλα, τιμώντας για μια ακόμη φορά ένα καλλιτέχνη που ζει και δημιουργεί στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 7 Μαΐου στις 21:30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο με ελεύθερη είσοδο, έχει τον τίτλο «Δρόμοι… που ταξίδεψα». Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το πολύπλευρο συνθετικό έργο του καλλιτέχνη με την βοήθεια πολυμελούς ορχήστρας, του Βασίλη Γισδάκη, της Ευγενίας Γρέντζελου και της Μικαέλλας Παπαχρυσάνθου που θα τραγουδήσουν καθώς, και της χορωδίας «Αλθαία» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, σε διδασκαλία της Άννας Πανοπούλου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Νώντας Σαρλής, με κείμενα του Λευτέρη Τηλιγάδα.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ