ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΠΟΡΟΣ-ΥΔΡΑ 093Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (7-8-9 Ιουνίου 2014) η Γυμναστική Εταιρεία πραγματοποίησε άλλη μια επιτυχημένη εκδρομή. Μια μεγάλη παρέα εκδρομέων πέρασε ένα ωραίο τριήμερο στα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρο και Ύδρα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο διανυκτερεύσεις στην παραλία Ασκέλι του Πόρου, ολοήμερη εκδρομή με το ιπτάμενο δελφίνι στην Ύδρα και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου και το Ναύπλιο. Ευτυχώς ο καιρός δεν μας επεφύλαξε εκπλήξεις και όλα κύλησαν ομαλά. Το συμπέρασμα ήταν πως η πατρίδα έχει πολλές και ατέλειωτες ομορφιές και όταν υπάρχει διάθεση όλα γίνονται όπως πρέπει. Ακολουθεί σαν ενθύμιο της εκδρομής, το οκτάστιχο που παραδοσιακά “φτιάχνει”  ο κύριος Νίκος Μαρσέλλος κάθε φορά στον δρόμο της επιστροφής, με λέξεις που του δίνονται από τους εκδρομείς.

Απ΄ το Αγρίνιο φύγαμε μία πρωία υπέροχη,

Του Πόρου και της Ύδρας να νιώσουμε τη αύρα.

Με μια διάθεση όμορφη και την καρδιά αγέρωχη,

Να διώξουμε από μέσα μας τα σύννεφα τα μαύρα.

 

Έτσ’ η μαυρίλα έφυγε απ’ της καρδιάς μια πόρτα,

Στη δε κυβέρνηση έγινε ανασχηματισμός.

Και λένε αντίς κουτόχορτο θα τρώμε άγρια χόρτα,

Την κρίση να μη νιώθουμε σαν να ‘γινε σεισμός.


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ