ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ CHAR-MA TRAVEL)

Σχεδιάσαμε μια πολύ ωραία  εκδρομή στη Σύρο για ένα γεμάτο τετραήμερο στην αρχόντισσα των Κυκλάδων. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και το κόστος της εκδρομής.

29 Ιουνίου Σάββατο :Αγρίνιο – Πειραιάς – Σύρος

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πλατεία Μαβίλη (τραίνο) ,επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο  της BLUE STAR και απόπλους στις 07.35 για τη Σύρο.  Άφιξη στο νησί το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και γεύμα. Θα μπορέσουμε να γευτούμε τις ψαρολιχουδιές στα ταβερνάκια του νησιού και το απόγευμα επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο που η συλλογή του σήμερα αποτελεί πλέον μία πολύ αξιόλογη συλλογή ιστορικού βιομηχανικού εξοπλισμού στην Eλλάδα. Συνεχίζουμε με περίπατο στην αρχοντική συνοικία των εφοπλιστών «τα βαπόρια» με τα νεοκλασικά και τις ωραίες απόψεις στα νερά του Αιγαίου. Το βράδυ μια βραδινή βόλτα στη φωταγωγημένη Ερμούπολη θα μας γοητεύσει. Διανυκτέρευση.

 

30 Ιουνίου Κυριακή : Ερμούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη  πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη. Η πόλη αυτή  είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, κλασικού ρομαντισμού, επηρεασμένου και από τα δυτικά πρότυπα. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), τη Λέσχη ΕΛΛΑΣ, το μουσείο, τη βιβλιοθήκη και άλλα περίφημα κτίρια όπως το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» κλπ. Επίσης θα επισκεφθούμε τον θαυμάσιο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου – Ελ Γκρέκο. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε με την Άνω Χώρα, η οποία βρίσκεται στους λόφους πάνω από την πόλη της Ερμούπολης. Θα αφήσουμε το πούλμαν και θα  περπατήσουμε στα στενά δαιδαλώδη σοκάκια με τα αμέτρητα σκαλιά που τόσο πολύ τραγούδησαν οι τροβαδούροι της, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης. Επίσης θα θαυμάσουμε τα ασπρισμένα σπιτάκια της, τις μικρές αυλές, τις ιδιόμορφες κομμένες στα δύο πόρτες της και τα ξύλινα μπαλκονάκια της. Κάθε παλιό της σπίτι και κάθε εκκλησία της είναι ένα μνημείο 700 χρόνων. Θα επισκεφθούμε την Έκθεση Λαογραφικών αντικειμένων, το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Το βράδυ βόλτα έως τον Φοίνικα, δείπνο στα ταβερνάκια της παραλίας. Επιστροφή. Διανυκτέρευση

 

01 Ιουλίου Δευτέρα :Γαλησσάς – Χρούσα

Πρωινό θα μεταβούμε στην  παραλία του Γαλησσά που είναι ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό χωριό της  Σύρου με την μεγαλύτερη αμμουδιά. Ελάχιστοι οι μόνιμοι κάτοικοι, πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι από τους παραθεριστές και τουρίστες που κατακλύζουν το γραφικό και όμορφο τοπίο. Εδώ θα μπορέσουμε να απολαύσουμε  το μπάνιο μας και να γευθούμε ντόπιες νοστιμιές στα ταβερνάκια του.  Συνεχίζουμε με τις Αγκαθωπές , τον ορεινό Πάγο και την Χρούσσα. Δύο χωριά στο κέντρο του νησιού που μέσα από το αγροτικό τοπίο, με τα θερμοκήπια και τους αγρούς έχουν να καταδείξουν αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού Συριανού αγροτόσπιτου και κάποια νεοκλασικά ιδιαίτερα στοιχεία από εξοχικές κατοικίες που χτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

02 Ιουλίου Τρίτη: Σύρος – Πειραιάς

Πρωινό και περιήγηση με το πούλμαν έως το Κίνι για να γνωρίσουμε μια άλλη γραφική παραλία του νησιού. Επιστροφή στην Ερμούπολη όπου θα έχουμε χρόνο για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης. Φυσικά και δεν θα ξεχάσουμε να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά λουκούμια και χαλβαδόπιτες του νησιού. Στις  16.00  επιβίβαση στο πλοίο της BLUE STAR  για επιστροφή μας στον Πειραιά . Άφιξη στις 20.00 περίπου και αναχώρηση για το Αγρίνιο

 

Hotel  3* NISAKI (στην Ερμούπολη) www.hotelnisaki.gr

Τιμή συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 210€

Διαφορά μονόκλινου: 25,00€

 

Περιλαμβάνονται:

  1. 1.     Μεταφορές με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  2. 2.     Εισιτήρια Φέρρυ-Μπώουτ για Πειραιά –Σύρο -Πειραιά με τα πολυτελή BLUE STAR (οικονομική θέση)
  3. 3.     Διαμονή στo Hotel Nisaki
  4. 4.     Πρωινό καθημερινά
  5. 5.     Συνοδός γραφείου
  6. 6.     Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  1. 1.     Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  2. 2.     ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ