Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού τμήματος

Με μια λαμπρή τελετή ολοκληρώθηκαν χθες οι δραστηριότητες των τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου για την τρέχουσα περίοδο 2010-2011, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.
Φέτος και για πρώτη φορά, λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων του Ομίλου αλλά και του μεγάλου αριθμού των τμημάτων του, η εκδήλωση είχε διήμερη διάρκεια ( 20 και 21 Ιουνίου )

.

Κατά την διάρκεια του διημέρου δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συντελεστές του έργου που παράγεται στον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ ( Δάσκαλοι, Χορευτές κλπ) να παρουσιάσουν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς τους.
Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου μια σειρά από παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μας με ένα μοναδικό τρόπο και ρυθμό.

Χθες, στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου παρουσιάστηκε μια μουσικοχορευτική παράσταση από τα τμήματα των ενηλίκων του Ομίλου με τίτλο: «Μάνα γη ανθρώπων Μητέρα», μέσα από την οποία αναδείχθηκε ο ρόλος της μάνας με την διττή της έννοια.

Ειλικρινά η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι αξιέπαινη, καθώς αναδεικνύουν και προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα σε πολλά νέα παιδιά, και όχι μόνο, της γενέτειράς μας να γνωρίσουν μέσα από αυτές τις δράσεις τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας μας, συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις αναπτύσσοντας έτσι δεσμούς φιλίας. Πραγματικά, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΓΕΑ, του Λαογραφικού Ομίλου, στο χοροδιδάσκαλο και πάνω απ’ όλα στα πρόσωπα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.

 

 


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ